Dumitru Oprea: „Politicile PSD-ALDE duc la suspendarea sau desființarea afacerilor“

Într-o întrebare adresată Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită punctul de vedere al guvernului în legătură cu valul de firme care cer suspendarea sau dizolvarea, în ciuda faptului că economia „duduie“.

„În programul de guvernare PSD-ALDE, la capitolul Politici publice privind IMM, este prevăzut că sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate economică. Astfel, acest sector, contribuind considerabil la creșterea economică și crearea de locuri de muncă, ar urma, conform programului de guvernare, să beneficieze, din partea statului, de politici publice care să le asigure accesul facil la finanțare, simplificarea și debirocratizarea procedurilor fiscale și de altă natură. Toate aceste promisiuni făcute de coaliția guvernamentală ar fi determinat creșterea numărului de noi afaceri. În realitate, statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) arată însă că a sporit numărul firmelor și al PFA-urilor care și-au suspendat activitatea sau sunt în insolvabilitate cu 35,58%, în ianuarie-aprilie 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele dizolvate cu 62,51%“, arată parlamentarul ieșean.

Deputatul PNL solicită Ministrului pentru Mediul de Afaceri să explice cauzele pentru care firmele cer suspendarea activităţii sau dizolvarea într-un număr neobişnuit de mare. În plus, Dumitru Oprea consideră că este important să fie oferite informații privind modul în care acest fenomen îngrijorător va influența bugetul de stat și piața forței de muncă, precum şi măsurile ce vor fi aplicate pentru susținerea IMM-urilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)