Promisiunea ministrului Sănătății la Iași: Spitalul Regional va fi gata în decembrie 2023. Nimeni nu riscă să nu-l facă la timp

Ministrul Sănătății Sorina Pintea susține că nimeni nu riscă să nu finalizeze la timp spitalul regional de urgență de la Iași, precizând că orice întârziere în derularea lucrărilor înseamnă penalități.

Sorina Pintea a participat vineri la Iași la o ședință de lucru în cadrul căreia a fost prezentat draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență de la Iași, la eveniment fiind prezenți și reprezentanți ai Băncii Europene de Investiții, consultanți tehnici ai proiectului, dar și șefi din administrația ieșeană.

Ministrul Sănătății a spus că spitalul regional de la Iași va avea 850 de paturi, iar costul investiției se ridică la 321,4 milioane de euro, fără TVA.

“Noua unitate va avea 120.000 de metri pătrați și va prelua rolul spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie. Greul abia începe, pentru că va trebui respectat un calendar. Anul viitor va fi lansată licitația pentru construcție, iar în decembrie 2023, spitalul va trebui să fie gata“, a declarat ministrul Sănătății Sorina Pintea.

Întrebată dacă nu vor exista întârzieri în derularea proiectului, Sorina Pintea a precizat că sumele alocate sunt certe și că nimeni nu riscă să nu facă la timp aceste spitale.

“Mergem pe certitudine. Comisia Europeană dă 150 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale, Iași, Cluj și Craiova, iar restul banilor provin din alte surse, inclusiv de la bugetul de stat. Proiectul implică multe riscuri, iar colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale trebuie să fie foarte bună. Întârzierile aduc penalități“, a mai precizat Sorina Pintea.

Ea a anunțat că pe 26 iulie va avea loc o ședință de lucru similară la Cluj, iar în septembrie o altă reuniune este programată la Craiova.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)