Rezultat de excepție al elevilor ieșeni: trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. România a terminat competiția pe primul loc

România s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în Quebec, Canada, elevii români obţinând trei medalii de aur şi una de argint. La competiţia desfăşurată în Canada, în perioada 1-6 august, au participat 50 de naţiuni, România fiind reprezentată de patru elevi, trei dintre ei fiind ieșeni.

Echipa română a obţinut cel mai mare punctaj cumulat în urma celor trei probe de concurs: proba teoretică, proba practică şi testul multimedia.

Medaliile de aur au fost obţinute de Manuel Foşalău (Colegiul “Emil Racoviţă” Iaşi), Bianca Solomon (Colegiul “Costache Negruzzi” Iaşi) şi Andrei Sandu (Colegiul Naţional Iaşi), iar Omar Hamod (Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti) a obţinut media de argint.

Cei patru elevi au fost coordonaţi de profesorii ieşeni Dorin şi Cornelia Fiscutean, de la Colegiul Național.

Competiţia din acest an s-a desfăşurat sub patronajul Uniunii Geografice Internaţionale (IGU) şi Universităţii Laval, a doua universitate, ca vechime, din America de Nord.

Ediţia din 2019 va avea loc în Hong Kong.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)