Vice PSD Iași: Interesele imobiliare patronate de primarul Chirica sunt protejate prin votul unor consilieri social-democrați

La mai bine de jumătate de an de la excluderea lui Mihai Chirica din PSD, relația dintre primar și consilierii social-democrați merge strună, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ies astfel în evidență interesele unora dintre consilierii PSD, mai ales în ceea ce privește proiectele imobiliare.
Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Mugurel Laicu recunoaște că unii consilieri locali ai partidului protejează interesele imobiliare ale primarului Mihai Chirica şi le cere reprezentanţilor PSD să analizeze fiecare vot dat în consiliu, întrucât “mai presus e libertatea”.

“Asistăm la protejarea intereselor imobiliare patronate de primarul Iaşului, prin votul unor consilieri locali care, deşi beneficiază în continuare de sprijinul nostru politic, sunt probabil intimidaţi de camarila şi aparatul de propagandă aflat la dispoziţia primarului. Am convingerea că doamnele şi domnii consilieri locali PSD vor înţelege că mai presus e libertatea şi vor analiza fiecare vot ce le va fi solicitat”, scrie Ovidiu Laicu pe facebook.

Vicepreşedintele PSD Iaşi afirmă că Mihai Chirica “pozează în mare disident care a preluat stindardul anticomunismului în România”, adăugând că “e curios că acest mesaj vine de la un personaj care conduce Primăria ca pe propria moşie, unde oamenii sunt ameninţaţi şi schimbaţi ca pe şosete din funcţii”.

“E uşor să pozezi în disident, după ce ai muncit o viaţă întreagă la stat şi ai beneficiat de pe urma sistemului care te-a promovat. La fel, e uşor să dai cu noroi în PSD, care dintr-un directoraş te-a luat, te-a susţinut cu toate resursele, iar acum i-ai întors spatele doar pentru a-ţi putea aranja tunurile imobiliare. În fapt, aceasta pare să fie acum adevărata bătălie care se duce în Consiliul Local”, adaugă vicepreşedintele PSD Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus la începutul acestui an din PSD, în urma atacurilor repetate la adresa PSD şi a lui Liviu Dragnea. Cu toate acestea, în Consiliul Local reprezentanţii PSD Iaşi votează proiectele promovate de Chirica.

În urmă cu câteva săptămâni, liderul interimar al filialei judeţene PSD Iaşi Maricel Popa anunţa, într-o conferinţă de presă, demisia lui Paul Boişteanu de la şefia grupului consilierilor locali PSD, însă o zi mai târziu Boişteanu a spus că revine asupra deciziei. Paul Boişteanu este considerat un apropiat al edilului Mihai Chirica şi conduce filiala municipală Iaşi a PSD.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)