Apar noi amănunte privind încrengăturile dintre Mihai Chirica și Conest. Marius Bodea cere demisia primarului

Liderul filialei ieșene a PNL Marius Bodea îi cere demisia primarului Mihai Chirica. Asta după ce săptămânalul ReporterIS a relatat miercuri că edilul ieșean ar fi primit de la patronii unei firme de construcții o vilă, dar și un teren, la prețuri mai mici decât cele existente pe piață, în schimbul unor favoruri.

Marius Bodea susține, într-un comunicat de presă, că există ”o încrengătură de relații oneroase” între firma de construcții Conest Iași și primarul Mihai Chirica, după ce edilul ar fi primit de la această firmă un teren și o casă ”cadou”.

”Dezvăluirile jurnalistice de astăzi (miercuri – n.r.), care au scos la iveală dovezile despre o încrengătură tipică unui stat mafiot, nu pot rămâne fără un răspuns public clar din partea primarului Chirica, cum nu pot rămâne fără o anchetă judiciară. Această încrengătură de relații oneroase între principalul beneficiar al contractelor de la Primăria Iași – Conest S.A. – și primarul orașului este revoltătoare, de nepermis în orice țară membră a Uniunii Europene. Primarul Chirica a primit de la această firmă de construcții un teren și o casă ”cadou”, în schimbul unor favoruri (spații comerciale în zone centrale, caiete de sarcini cu dedicație etc.) pe care, în calitate de director tehnic, viceprimar și primar le-a acordat acesteia, timp de peste 15 ani”, susține liderul filialei municipale a PNL Iași, deputatul Marius Bodea.

Liberalul consideră că ”după 15 ani de mafie politico-economică la Iași, orașul are în frunte un personaj unicat”.

”Niciun alt funcționar al statului, indiferent că este șef în administrație sau simplu funcționar, nu a primit pe prețuri de nimic terenuri și case, ce să mai vorbim despre ieșenii simpli”, adaugă deputatul Marius Bodea.

Liderul PNL Iași îi cere lui Mihai Chirica să demisioneze din funcție, în urma dezvăluirilor din presă la adresa sa.

”Îi cer demisia primarului Chirica în urma dezvăluirilor care demonstrează rețeaua de clientelism și favoritism care s-a înstăpânit în Primăria Iași și care drenează resursele publice spre buzunarele celor apropiați de primarul Mihai Chirica. Indiferent cât de mult pozează în disident al PSD, tot ce aflăm în fiecare zi despre Mihai Chirica ne convinge că adevărata structura genetica a acestui om este tipică celor ce conduc azi partidul corupților, și că efectiv nu este cu nimic mai prejos decât mentorul său politic ce l-a plantat în funcția de primar al Iașului, domnul Liviu Dragnea”, se mai arată în comunicatul lui Marius Bodea.

Săptămânalul ReporterIS a scris miercuri că primarul Mihai Chirica a primit de la patronii firmei de construcții Conest o vilă și un teren pe strada Tudor Neculai din Iași, la prețuri de patru ori mai mici decât cele existente pe piață.

Potrivit ReporterIS, vila construită de Conest a fost cumpărată în anul 2011 de primarul Iașului cu suma de 39.000 de euro, Mihai Chirica declarând în fața notarului că banii achitați pentru vilă i-a primit sub formă de donație de la unchiul său. Potrivit jurnaliștilor ieșeni, unchiul primarului nu dispunea de resurse financiare, iar donația respectivă nu apare în declarația de avere a edilului.

Terenul de sub vilă a fost achiziționat de primarul Iașului de la un acționar al firmei Conest, la un preț de 4,5 euro/mp, în condițiile în care la vremea respectivă, terenurile din zonă se tranzaționau și cu 20 euro/mp.

Tot în anul 2011, potrivit jurnaliștilor de la ReporterIS, patronii Conest închiriază de la o societate din subordinea Primăriei un spațiu comercial de 531 de metri pătrați situat pe bulevardul Independenței. Spațiul respectiv urma să fie subînchiriat Judecătoriei Iași, însă tranzacția nu s-a mai făcut. În anul 2011, Mihai Chirica ocupa postul de director tehnic al primăriei Iași.

În cursul zilei de miercuri, Primăria Iași a transmis mai multe comunicate de presă, toate pe teme care țin de activitatea curentă a municipalității. Mihai Chirica evită astfel să răspundă acuzațiilor pe tema legăturilor sale cu Conest.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)