Chirica îi răspunde lui Vosganian pe subiectul cu bannerul din Piața Unirii: Mesajul nu conține cuvinte obscene

Primarul Mihai Chirica, căruia deputatul ALDE Varujan Vosganian i-a cerut explicaţii pentru autorizarea unui banner cu un mesaj critic la adresa Guvernului, susţine că nu este vorba despre obscenităţi și că Piața Unirii este locul unde ieșenii își exprimă nemulțumirile.

Edilul ieşean i-a răspuns deputatului ALDE Varujan Vosganian, care i-a cerut explicaţii în legătură cu autorizaţia acordată pentru bannerul din Piaţa Unirii.

Mihai Chirica afirmă, într-un comunicat de presă, că “Piaţa Unirii din Iaşi a fost dintotdeauna un simbol al luptei cetăţenilor, atât împotriva abuzurilor puterii, cât şi pentru democraţie şi în favoarea unor proiecte esenţiale pentru Iaşi, Regiunea Nord-Est şi România”.

“Nu este nicidecum prima oară când în centrul Iaşului apar astfel de mesaje, fie că vorbim de mesaje antiguvernamentale, de susţinere a proiectului Autostrăzii A8, ori de sprijinire a unirii României cu Basarabia. Ele reprezintă opţiunea unui mare număr de cetăţeni ai Iaşului, iar vocea lor trebuie ascultată. Credeţi că ar fi mai bine ca ieşenii să tacă atunci când Guvernul îi minte şi nu-şi respectă promisiunile electorale, fiind mai preocupat de stoparea luptei anti-corupţie?”, se arată în comunicat.

Totodată, primarul Iaşului susţine că mesajul înscris pe banner nu conţine cuvinte obscene şi nici ameninţări cu moartea, ci este “un protest antiguvernamental, iar rolul său este de a-i face pe ieşeni să nu mai accepte hoţia şi minciunile celor care conduc vremelnic România”.

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian i-a cerut, joi, explicaţii primarului Mihai Chirica, în legătură cu un banner având un mesaj critic la adresa Guvernului, instalat de mai multe zile în Piaţa Unirii.

Bannerul are mesajul: “Moldova s-a săturat de hoţi! Jos Guvernul!”, iar Vosganian îi solicită lui Chirica să comunice în baza cărei autorizaţii “şade” acest banner în centrul oraşului şi pe numele cărui reprezentant al Moldovei a fost emisă autorizaţia.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)