Vosganian, deranjat de bannerul cu Jos Guvernul din Piața Unirii

Deputatul Varujan Vosganian îi cere explicații primarului Mihai Chirica în legătură cu un banner având un mesaj critic la adresa guvernului instalat de mai multe zile în Piața Unirii din Iași.

Vosganian, care este și lider ALDE Iași, a scris pe facebook că în cursul dimineții de joi, un polițist local păzea un banner instalat în centrul municipiului, iar în momentul în care a observat că este fotografiat, polițistul a părăsit zona.

Bannerul are înscris mesajul: “Moldova s-a săturat de hoți! Jos Guvernul!”.

“Stimate domnule primar al municipiului Iași, Mihai Chirica. Salutăm, pe această cale, modul în care încurajați exprimarea publică a convingerilor ieșenilor, dovadă acest banner care stă de o săptămână în Piața Unirii din Iași, păzit de poliția locală (deși trebuie să vă mărturisesc că, atunci când a observat că este fotografiat – joi 6 septembrie a.c., ora 8,15 – polițistul a șters-o, cu mașină cu tot)”, afirmă Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE adaugă, pe un ton ironic, că “pentru a umple lanunele poliției locale”, reprezentanții ALDE au disponibilitatea să se alăture celor care păzesc bannerul.

Totodată, Vosganian îi cere primarului Mihai Chirica să comunice în baza cărei autorizații “șade” acest banner în centrul orașului și pe numele cărui reprezentant al Moldovei a fost emisă autorizația.

Bannerul care conține mesajul critic la adresa guvernului a fost confecționat la Iași înaintea mitingului de la București din 10 august de către mai mulți reprezentanți ai societății civile. Aceștia l-au afișat și la protestul din Piața Victoriei, iar după ce s-au întors la Iași l-au montat pe un gard din Piața Unirii din centrul orașului.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)