PSD Iași nu-i va pune bețe-n roate lui Chirica în Consiliu. Îi va taxa doar ieșirile politice. Ce spune noul șef de la municipala PSD

Filiala municipală Iași a PSD are un nou șef: Marius Ostaficiuc. El a avut un contracandidat (un personaj de care n-a auzit nimeni), pe care l-a surclasat la o diferență uriașă de voturi. Ostaficiuc îi ia locul lui Paul Boișteanu, uns președinte executiv.

Întrebarea este ce se va schimba în ceea ce privește relația Chirica-PSD. Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD la începutul anului, dar PSD îi asigură fără probleme în continuare majoritatea în Consiliul Local.

Cât privește atitudinea viitoare a PSD față de Chirica, Ostaficiuc a explicat că vor fi taxate derapajele lui Chirica. Însă s-a referit doar la atacurile primarului la adresa PSD. Cu alte cuvinte, PSD este mulțumit de prestația administrativă a edilului.

“Vom fi apţi să votăm în Consiliul Local proiectele ieşenilor, dar vom şi amenda derapajele primarului Chirica. Exemple de derapaje sunt nenumărate, mi-ar trebui două-trei ore să explic. Mă refer în primul rând la jignirea membrilor de partid, la lecţiile pe care le dă. Chirica a fost numit şef al organizaţiei municipale la numai un an după ce a devenit membru, iar acum jigneşte social-democraţia din Iaşi”, a afirmat noul lider al filialei municipale Iaşi a PSD, Marius Ostaficiuc.

El a spus că nu şi-a pus problema candidaturii sale la Primăria Iaşi în 2020, susţinând că vor fi făcute sondaje pentru a se stabili cea mai bună variantă.

PSD se poziționează în continuare duplicitar, ba chiar există membri ai filialei care spun că nu este exclusă revenirea lui Chirica în PSD dacă Dragnea pierde șefia partidului.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)