Fondatorul grupului ieșean Drăghici Dental: “Dentistul nu mai este egal durere. Punem implantul, apoi omul se întoarce la serviciu“. O afacere pornită de la zero a ajuns azi la peste 100 de angajați

A lucrat 15 ani în corporație, la GIMA, apoi ca director de vânzări la Rompetrol, după care s-a rupt de corporații și a decis să muncească pe cont propriu. Adică să intre în afaceri. Dan Drăghici, care conduce azi grupul Drăghici Dental, își amintește că a început cu laboratorul de tehnică dentară, care azi a ajuns o adevărată uzină, cu zeci de angajați.

În 2013 a apărut Junior Clinic, gândit inițial doar pentru copii.

“Am discutat la acea vreme inclusiv cu un psiholog, conta ca medicul stomatolog să empatizeze cu pacientul. Apoi am extins Junior Clinic și am creat Junior&Family, totul fiind o chestie naturală. Am crescut partea de cabinete și am mai deschis o clinică în Iași, pe lângă cea din Păcurari, undeva în zona Palas. Acolo majoritatea clienților sunt angajați din zona IT, iar cel mai aglomerat interval este pauza de masă. Punem implantul, apoi omul se întoarce la serviciu. Lucrurile au evoluat din punct de vedere tehnologic, iar dentistul nu mai este egal durere“, afirmă Dan Drăghici.

Ieșeanul a optat pentru extinderea rețelei, astfel că în acest an a răsărit o clinică și în București. “E altă piață, sunt doi-trei mari jucători acolo și am vrut să ne luăm la trântă“, spune fondatorul Dan Drăghici.

Perla grupului este laboratorul de tehnică dentară, situat chiar la intrarea în Valea Lupului.

“Lucrăm cu 400 de medici din Moldova plus București. Avem 20-30 de colegi care aleargă cu mașinile. Se iau amprentele, oamenii noștri se duc la cabinetele medicilor, apoi se transmite la laborator. O lucrare dentară trece la noi prin mâna a 15 oameni, atât de bine este împărțită munca“, spune Dan Drăghici.

Fondatorul grupului susține că pe lângă calitate, oferă medicilor timp. “E impropriu spus, dar vindem medicilor timp. Îi ajutăm să-și programeze cât mai mulți pacienți. Un laborator mic face lucrarea în trei zile. La noi, și dacă vin lucrări pentru 100 de pacienți, tot în trei zile le facem“.

Piața este foarte dispersată, cota de piață a celui mai mare furnizor fiind de numai 4 la sută.

Pariul celor de la Drăghici Dental este să ofere din experiența lor și să aducă alături medicii stomatologi cu care deja colaborează.

“Ei rămân cu propriile firme, dar le oferim consultanță pe HR și management. Vor funcționa cu sigla Junior&Family Partner. Nu le luăm nimic, venim către ei cu servicii suplimentare. Vrem nu vrem, medicii sunt și antreprenori. Cu 4-5 clinici vom semna până la finele anului și cred că în doi ani putem ajunge la 100 de parteneri. Nu țintim doar orașele mari, ci vrem să ajungem și în localitățile mici. Piața este foarte mare“, afirmă Drăghici.

Grupul Drăghici Dental numără în prezent peste 100 de angajați. Pentru perioada următoare, grupul ieșean are în plan să deschisă noi clinici în orașele mari, primele vizate fiind Timișoara și Cluj.

Dan Drăghici își amintește că a pornit afacerea de la zero, investiția  în laboratorul dentar fiind realizată printr-un credit la bancă de 35.000 de euro. În total, investițiile derulate pe parcurs au depășit un milion de euro.

Fondatorul acestei afaceri recunoaște că e tot mai greu să găsești oameni pentru a-i angaja, în condițiile în care țări precum Marea Britanie sau Franța caută să aducă medici din România. La Dental Drăghici salariile sunt peste media din piață.

Din acest an, grupul de firme ieșean organizează și Dental Future, o conferință în cadrul căreia “specialiști cu 30-40 ani de experiență vin să povestească din ceea ce fac“.

Ediția din 2019 va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, iar printre invitați se va număra japonezul Show Yamamoto, unul dintre cei mai cunoscuți tehnicieni dentari din lume.

Dan Drăghici recunoaște că e un antreprenor atipic în piața stomatologică românească.

“Viziunea mea e una pe termen lung, pentru că e greu să faci lucruri serioase care să ajungă la maturitate pe termen scurt“.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)