Cătălin Ivan își face partid cu accente naționaliste, dar europarlamentarul promite că va fi unul pro-european

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat sâmbătă un nou partid, Alternativa pentru Demnitatea Națională (ADN). Lansarea la apă a avut loc sâmbătă la un hotel din Iași.

Numele noii formațiuni indică un profil naționalist al partidului, însă Ivan dă asigurări că este vorba de un partid pro-european. De altfel, unul dintre vorbitori, Dan Tănase, originar din Covasna, a vorbit despre problemele românilor din acea parte a țării.

La acțiunea de lansare a noii formațiuni politice au participat peste o sută de persoane, în majoritate oameni care nu au mai făcut politică.

Cătălin Ivan a precizat că noul partid este o premieră pentru politica românească, întrucât propune un model nou de organizație politică, bazată pe competență, transparență în finanțarea activităților sale, în evaluarea și promovarea membrilor, dar și în luarea deciziilor.

“Este vorba despre o abordare interactivă între partid și votant, ușor de verificat, imposibil de modificat, folosind blockchain și alte tehnologii IT. Propunem un mecanism transparent șI obiectiv de selecție și promovare a membrilor”, a spus Cătălin Ivan, în discursul de lansare.

Potrivit lui Ivan, ADN nu va avea președinte, ci va fi condus de o echipă, având coordonatori pe diverse domenii.

Inițiatorii formațiunii susțin că profilul fiecărui membru va fi vizibil pe internet și va rezulta din validarea colegilor de partid, iar toți cei care își asumă funcții vor avea atașat un contract care va trebui dus la îndeplinire.

“Neîndeplinirea promisiunilor atrage penalizări, inclusiv retragerea sprijinului politic sau pierderea mandatului. Nu e nimic de ascuns, nu cerem nimănui să aibă încredere în noi, pentru că sistemul pe care îl propunem oferă această credibilitate”, a afirmat Cătălin Ivan.

După evenimentul de lansare, într-o scurtă discuție cu jurnaliștii, europarlamentarul s-a arătat optimist privind viitorul acestui partid. Ba mai mult, Ivan spune că ADN va fi surpriza alegerilor europene, deși pentru asta e necesară întâi înscrierea la Tribunal.

“Vom stabili candidații la europarlamentare la viitorul congres, care va avea loc probabil în luna februarie a anului viitor. Tot atunci vom anunța și candidatul la alegerile prezidențiale. Excludem orice alianță cu un partid care a guvernat fie și o zi în România”, a declarat Cătălin Ivan.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Cătălin Ivan își face partid cu accente naționaliste, dar europarlamentarul promite că va fi unul pro-european”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)