IPS Teofan a comentat rezultatul de la referendum în fața pelerinilor veniți la Iași: Celor care n-au fost la vot le cerem iertare. Glasul nostru n-a fost atât de puternic și au ascultat alte voci

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei IPS Teofan a spus că tot ce se petrece la Iași de Sfânta Parascheva este ca “un balsam peste durerea, tristețea și rana” de la referendumul de săptămâna trecută.

În cuvântul său rostit în fața celor 20.000 de credincioși prezenți la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, IPS Teofan s-a referit la eșecul de la referendum. Înaltul prelat a precizat că “vom duce cu toții crucea grea a consecințelor nevalidării referendumului”, spunând că le cere iertare celor care nu au fost la vot. El consideră că argumentele bisericii poate nu au fost suficient de convingătoare.

“Tot ce se întâmplă aici la Iași este ca un balsam peste durerea, tristețea și rana pe care am avut-o cu o săptămână în urmă. Mulțumim celor care săptămâna trecută au înțeles că este bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei. Celor care nu au fost la vot le cerem iertare, noi oamenii bisericii. Poate viața noastră, cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare, glasul nostru nu a fost atât de puternic și au ascultat alte voci, care i-au dus pe alte tărâmuri. Acum vom duce și unii și alții crucea cea grea a consecințelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei și familiei. Vom duce împreună această cruce nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta în cele din urmă s-o purtăm în pofida greutății ei. Căci este bine să recunoaștem și să mărturisim că deși am avut o atitudine diferită unii față de alții vizavi de referendum, aproape toți românii, și cei care au fost la vot și cei care n-au fost, știu că doar un bărbat șI o femeie se pot căsători. Să-l rugăm pe Dumnezeu să ne apere, să ne păzească, să ne ocrotească cu mila sa cea bogată”, a afirmat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)