Nu vor mai fi artificii în seara asta la finalul Sărbătorilor Iașului. În spatele anunțului Primăriei, mocnește scandalul

Primăria Iași a anunțat că renunță la focul de artificii din seara asta, la finalul sărbătorilor orașului, după ce Poliția județului a notificat municipalitatea că autorizația emisă de ISU și-a pierdut valabilitatea. Potrivit programului anunțat inițial de primărie, în seara asta era programat concertul care marca încheierea sărbătorilor orașului, după care urma un foc de artificii de 11 minute.

La scurt timp după începerea concertului din Piața Palatului Culturii, primăria a anunțat, printr-un comunicat de presă, că renunță la focul de artificii, întrucât Poliția nu și-a dat acordul pentru show-ul pirotehnic.

”În cursul zilei de astăzi, 15 octombrie 2018, la ora 14.29, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul super concertului din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Sărbătorilor Iașului că, în baza prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului”, susține Primăria Iași, în comunicatul de presă.

Potrivit municipalității, ISU Iași a dat inițial acordul firmei care urma să organizeze focul de artificii, însă Poliția a transmis că acordul respectiv și-a pierdut valabilitatea.

”În aceste condiții, pentru a nu intra în conflict cu instituțiile statului, Primăria Municipiului Iași a decis să nu mai organizeze tradiționalul joc de artificii la sfârșitul super concertului de astăzi (luni – n.r.). Mai multe detalii vor fi oferite în perioada următoare”, mai spun reprezentanții primăriei ieșene.

Pe de altă parte, ISU Iași a transmis tot luni seară că acordat dat firmei care se ocupă cu focul de artificii era doar unul de principiu, dar că ”la verificările ulterioare efectuate în teren, specialiștii din cadrul Inspectoratului au constatat ca nu era respectată distanța de siguranță față de stațiile de distribuție carburanți aflate pe strada Sfântul Lazăr”.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)