Dumitru Oprea: Câte accidente rutiere grave puteau fi stopate dacă exista autostradă în Moldova?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Afacerilor Interne să explice cine îşi va asuma vina pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma accidentelor care au loc pe drumurile din zona Moldovei, în lipsa marcajelor rutiere corespunzătoare şi a unei infrastructuri adecvate.

„În programul de guvernare al PSD-ALDE sunt propuse diferite măsuri pentru îmbunătățirea traficului rutier, inclusiv pentru reducerea accidentelor rutiere cu pierderi de vieți omeneşti. Faptul că nu s-a demarat nici o lucrare de acest gen este demonstrat și de accidentele înregistrate pe drumurile ce leagă Moldova de celelalte regiuni, de multe ori soldate cu victime“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat informații privind numărul accidentelor rutiere înregistrate pe drumurile europene din zona Moldovei, din ultimii 2 ani, în special a celor care s-au soldat cu pierderea de vieți omenești. De asemenea, s-a cerut să se specifice dacă printre cauzele acestor accidente se numără lipsa marcajelor corespunzătoare şi a unei infrastucturi rutiere adecvate.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)