Compania RomSoft din Iași va fi prezentă în noiembrie la Târgul Medica de la Dusseldorf. Co-fondatorul Dorin Cristea: “Este obligatoriu să mergi la târgurile mari. Mă aștept la lucruri concrete”

Firma ieșeană RomSoft va fi prezentă luna viitoare la târgul Medica din orașul german Dusseldorf,. Este cel mai mare târg pe industria medicală organizat în Europa. Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 noiembrie, fiind așteptați 5.000 de expozanți și peste 125.000 de vizitatori din întreaga lume.

“Ne ducem cu produse software pentru echipamente medicale, cu aplicații cloud privind gestionarea pacienților și a datelor medicale, dar și software pentru laboratoare medicale automatizate”, a declarat Dorin Cristea, co-fondator al firmei ieșene RomSoft.

Potrivit lui Cristea, IT-ul a ajuns o industrie globală și este obligatoriu să fii conectat la piața internațională. Iar dacă firmele reușesc să ajungă la evenimentele tari din Europa, atunci cresc șansele încheierii de noi contracte.

“Clienții nu sunt doar din România, există peste tot. Firmele care își propun să facă soft numai pe piața românească, se autolimitează. Este obligatorie prezența la evenimente din afară, în mod deosebit la cele organizate în Europa”, spune co-fondatorul companiei RomSoft.

Mai mult, Dorin Cristea susține că pentru firmele românești, accesul pe piața internă este aproape imposibil, astfel că miza este obținerea de contracte cu parteneri străini.

“La contractele mari, pe piața noastră sunt abonate mereu aceleași firme, cu ramificații în zona politică”, declară antreprenorul ieșean.

Întrebat dacă sunt șanse ca RomSoft să se aleagă cu noi contracte în urma târgului de la Dusseldorf, Dorin Cristea se arată optimist: “Piața serioasă este în Europa. Mă aștept la lucruri concrete”.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)