Atitudine ciudată a trei parlamentari PSD Iași: Gavrilă, Cîtea și Axinte au votat împotriva autostrăzii Iași-Târgu Mureș. UPDATE: Reacția Cameliei Gavrilă

Trei parlamentari ieşeni au votat ieri împotriva proiectului de prevede construcţia autostrăzii A8, pe traseul Iaşi-Târgu Mureş. Ziarul de Iași scrie că este vorba despre Camelia Gavrilă, Vasile Axinte şi Vasile Câtea.

Contactat de „Ziarul de Iaşi”, Vasile Cîtea mai întâi s-a mirat că a votat pentru retrimiterea proiectului înapoi la Comisia de transporturi, apoi a admis că mai trebuia „aranjat” şi pus în acord cu noile amendamente propuse aseară în plen (unul admis, altul respins). Vasile Axinte şi Camelia Gavrilă au fost prinşi într-o comisie parlamentară, respectiv la o conferinţă la Palatul Cotroceni şi nu au putut răspunde. Interesant este că doi deputaţi PSD au făcut diferenţa, scorul fiind strâns – 84 de voturi contra scoaterii proiectului de pe ordinea de zi la 81 pentru.

Atitudinea celor trei aleși PSD este cu atât mai ciudată cu cât despre proiectul autostrăzii se discută intens la Iași. În plus, asociațiile civice Moldova vrea Autostradă și Împreună pentru 8 au organizat în ultima perioadă mai multe acțiuni în acest sens.

UPDATE. Precizare de la cabinetul parlamentar al Cameliei Gavrilă:

Informațiile prezentate în spațiul public nu sunt corecte: s-a votat pentru schimbarea numșrului de ordine pentru ședinta de miercuri, de la 8 la 2, în favoarea discutării cu prioritate a acestui proiect. Camelia Gavrilă a votat pentru această modificare, în sensul discutării mai rapide a proiectului. Votul final are loc miercuri, iar dna deputat va susține proiectul, dincolo de orice considerente politice sau de altă natură.

Mai mult decât atăt, intervenția dnei deputat Gavrilă pentru susținerea proiectului se regăsește și pe site-ul Camerei Deputaților.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)