Chirica speră că Dragnea pică, apoi se va putea întoarce în PSD

Mihai Chirica amână momentul înscrierii într-un nou partid, pentru că încă mai speră că va reveni până în 2020 în PSD. Calculul primarului este următorul: Dragnea pierde șefia partidului, iar noua conducere va fi mai blândă și îl va reprimi în PSD.

De altfel, mai toate comentariile critice ale lui Chirica îl vizează mai mult pe Dragnea și mai puțin PSD-ul. Inclusiv în PSD Iași sunt destui oameni care l-ar primi și mâine pe Chirica. Legăturile Chirica-PSD Iași nici n-au fost rupte complet. Dincolo de declarațiile critice ale unor reprezentanți ai filialei județene la adresa primarului, în Consiliul Local, PSD continuă să-i asigure majoritatea lui Chirica. Nici noul șef PSD de la municipiu Marius Ostaficiuc nu pare să schimbe ceva în relația filialei cu edilul ieșean, câtă vreme comportamentul consilierilor social-democrați a rămas același. Adică obediență totală.

Și la centru, dar și în organizația PSD Iași, există destui oameni care nu acceptă întoarcerea lui Chirica în partid, indiferent de riscuri. Dar în cazul înlăturării lui Dragnea, orice variantă devine posibilă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)