Asta chiar ar fi o lovitură: G4Media scrie că la Iași s-ar putea construi o fabrică Volkswagen

România este în competiție cu Bulgaria și Turcia pentru o fabrică a grupului Volkswagen, potrivit unei publicații germane. Județul Iași este luat în calcul de autoritățile române pentru o eventuală investiție, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat pentru G4Media.ro că o CJ vrea să preia 80 de hectare de teren din platforma industrială Fortus pentru a le pune la dispoziția Volkswagen. Și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat pentru G4Media.ro că Primăria poate pune la dispoziție peste 20 de hectare de pe platforma industrială pe care le deține.

”Avem discuții cu Casa de Insolvență Transilvania, care este administratorul judiciar al companiei Fortus Iași, pentru a prelua la Consiliul Județean 80 din cele 120 de hectare deținute de companie. E un proces complicat, trebuie și acceptul Autorității de Administrare a Activelor Statului, care e acționar, noi discutăm la guvern de acest lucru”, a declarat Maricel Popa pentru G4Media.ro.

Șeful CJ Iași a mai spus că instituția are și o altă opțiune dacă nu va ajunge la o înțelegere cu Fortus: achiziționarea de teren din comunele limitrofe, cu fondurile Consiliului Județean, pentru realizarea unui parc industrial.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)