S-a redeschis podul de la Milișăuți, care asigură legătura între Suceava și Rădăuți

Podul de la Milișăuți, județul Suceava, afectat în urma inundațiilor din vara trecută a fost redeschis, valoarea lucrărilor depășind șase milioane de lei. Podul fusese închis în prima zi a lunii iulie, pe fondul ploilor abundente și a inundațiilor, care au condus la deplasarea uneia dintre pile.

Circulația care asigură legătura între Suceava și Rădăuți a fost reluată începând de luni, după ce în ultima jumătate de an traficul între cele două localități s-a desfășurat pe rute ocolitoare.

„A fost un efort susținut al colegilor din Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție în regim de urgență. Astfel, la finele lunii august am putut începe lucrările. S-a optat pentru detonarea uneia dintre pile și a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora”, a declarat Romeo Caciuc, șeful Secției Drumuri Naționale Suceava.

Potrivit reprezentanților DRDP Iași, au fost montate 12 grinzi din beton și a fost reconstruită pila, iar la final au fost turnate două covoare asfaltice și au fost amenajate trotuarele și parapetul pietonal.

Lucrările au costat 6,4 milioane de lei și au durat trei luni și jumătate.

Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 de metri și este un obiectiv de importanță majoră pentru județul Suceava.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)