Companiile ieșene Electra și Exonia vor întrerupe lucrul pe 15 martie, timp de 15 minute. Marian Berdan: ”Suntem dispuși și la alte forme de protest. O grevă fiscală nu cred că e departe”

Apelul omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi are ecouri la Iași. Mandachi a construit un metru de autostradă din banii săi, el susținând că gestul său este o formă de protest la adresa autorităților, care nu sunt în stare să facă autostrăzi.

Proprietarul grupului de firme Electra din Iași, Marian Berdan susține că angajații săi vor întrerupe lucrul pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute.

”Aderăm la protestul pentru autostrăzi, inițiat de Ștefan Mandachi. Și nu e vorba doar despre infrastructură, ci de toate deciziile economice luate de guvern. Azi am reînnoit contractul cu firma de distribuție a energiei și am avut o surpriză. Prețul pe megawatt a crescut cu 50 la sută, din cauza OUG114 privind suprataxarea firmelor din energie. Asta va duce la o creștere generalizată a prețurilor la bunurile de larg consum”, a afirmat Berdan.

Omul de afaceri ieșean susține că nu credea că România poate fi guvernată atât de prost.

”De doi ani, cei de la putere fac doar prostii. E o lipsă totală de încredere pe plan extern, reputația noastră e la pământ, am ajuns sub ratingul țărilor latino-americane”.

”Suntem dispuși și la alte forme de protest. O grevă fiscală nu cred că e departe”, a adăugat Berdan.

Proprietarul grupului Electra a amintit și faptul că în prezent derulează o investiție de 4,5 milioane de euro, într-un sediu nou, în Parcul Industrial de la Miroslava.

”Sunt trei hale pe care le construim, investiția se ridică la 4,5 milioane de euro. Proiectul îl facem într-un an, dar dacă l-ar fi făcut statul probabil ar fi costat de 2-3 ori mai mult. Avem nevoie ca de aer de infrastructură. Electra a pierdut un contract de un milion de euro, pentru că o firmă germană care voia să lucreze cu noi ne-a spus-o clar: nu aveți autostradă, TIR-urile nu pot pierde o săptămână pe drum ca să vină la Iași, apoi să ducă marfa în Europa”, a mai spus Marian Berdan.

Și producătorul ieșean de ambalaje Exonia a anunțat că aderă pe 15 martie la protestul inițiat de suceveanul Ștefan Mandachi.

”Mândri că avem asemenea vecin.
Notificare: toate secțiile de producție și filialele din teritoriu ale Fabricii De Ambalaje EXONIA, își vor suspenda activitatea în data de 15.Martie, ora 15.00, pentru un interval de 15 minute. Invităm partenerii companiei noastre să ni se alăture în acest demers”
, se arată pe pagina de facebook a companiei Exonia.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)