Camion tapetat cu mesaje anti-Toader plimbat pe străzile Iașului. Fondatorul asociației Reset: “Face orașul de râs, nu putem sta pasivi”

Un camion pe care au fost prinse mash-uri cu fotografia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi mesajul “Mi-e ruşine cu rectorul Toader”, a fost plimbat marți pe străzile Iaşului. Iniţiatorii acţiunii îi cer lui Toader demisia din funcţia de rector al universităţii din Iaşi și îk acuză că face orașul de râs.

Protestul este organizat de asociaţia Reset şi se desfășoară timp de trei zile, între orele 11.00 şi 17.00.

Fondatorul asociaţiei Reset, Daniela Mitrofan, a dezvăluit că ideea protestului aparţine foştilor absolvenţi ai Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” care sunt revoltaţi de prestaţia lui Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, dar şi de faptul că acesta nu-şi dă demisia din funcţia de rector al universităţii ieşene, ci doar s-a autosuspendat.

“De doi ani tot protestăm şi nu se întâmplă nimic. Să nu creadă Tudorel Toader că poate veni nestingherit să se plimbe prin Iaşi, că noi acceptăm orice. Prin ceea ce face, ne creează un disconfort major. Face oraşul de râs, pătează şi imaginea universităţii. Nu putem sta pasivi. Am strâns şi 700 de semnături de la foşti absolvenţi ai universităţii. Îi cerem demisia, sperăm să plece”, a spus Daniela Mitrofan.

“Vom adopta şi alte forme de protest, pe care le vom dezvălui la momentul potrivit. Ideea cu plimbatul camionului cu poza lui Tudorel Toader a prins foarte bine. Ieşenii fac poze, vin şi ne felicită, în timp ce şoferii claxonează în semn de susţinere”, a adăugat Mitrofan.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)