Se întâmplă în județul Iași: Copilaș de trei ani mort după ce a căzut în fosa septică din curtea școlii. Cine plătește pentru asta și cum?

Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unei şcoli din comuna ieşeană Brăieşti, poliţiştii demarând cercetări pentru ucidere din culpă. O anchetă a fost declanşată şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, în curtea şcolii din satul Buda, comuna Brăieşti, judeţul Iaşi.

Copilul venise la fratele său, elev la şcoala din localitate, care împreună cu alţi colegi desfăşurau nişte activităţi în curtea instituţiei de învăţământ.
La un moment dat, băiatul, în vârstă de trei ani, a dispărut, el fiind găsit căzut în fosa septică. Conducerea unităţii de învăţământ a sunat la 112, la faţa locului sosind un echipaj al ambulanţei. Medicii au încercat resuscitarea copilului timp de câteva zeci de minute, în final fiind constatat decesul acestuia. Poliţiştii au demarat cercetări pentru ucidere din culpă.

O anchetă a fost demarată şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

“Copilul nu era şcolarizat la respectiva unitate de învăţământ, venise la fratele său. Fosa din curtea şcolii nu era asigurată. Am demarat ancheta, dar grav este că un copil şi-a pierdut viaţa. Probabil că directoarea unităţii de învăţământ îşi va înainta demisia, aşteptăm acest lucru”, a declarat  purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Sabina Manea.

Dincolo de explicațiile oficiale, întrebarea este cine va plăti pentru tragedia de la Brăiești? Cum e posibil așa ceva?

Ne mor copilașii, murim cu zile pe șosele pentru că nu avem autostrăzi, dar o țară întreagă stă de doi ani să vadă dacă scapă Dragnea. Asta e preocuparea numărul 1 a celor de la putere. Un dezinteres total pentru problemele noastre, de sus până jos.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)