Cosmin Pașca (Ziarul de Iași): Iaşul a trecut cu brio testul pogorârii lui Dragnea în oraş, dar a păşit cu stângul la învierea lui Toader ca rector

În Joia Mare din săptămâna Patimilor, ziua Cinei cea de Taină şi a trădării lui Iuda, o epistolă internă, emisă în taină, confirma trădarea morală a universitarilor ieşeni: Tudorel Toader s-a reinstalat bine-merci pe scaunul de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Fără zgomot, fără vociferări, fără clinchet de “arginţi”. Nici n-a cântat cocoşul, şi protestatarii de la UAIC s-au lepădat de proteste. Pe Copou s-a reaşternut liniştea, ca şi când nimic nu s-a întâmplat. Până la un punct e de înţeles. Se celebra iertarea, urma vacanţa prilejuită de sărbătorile Pascale, unii îşi luaseră zborul printr-un city-break. Dar senzaţia de compromis moral a bântuit weekendul trecut Sala Paşilor Pierduţi. Or, să-i zicem mai bine Sala Capetelor Plecate? În toate cazurile, o sală a Paştilor pierduţi dacă ne gândim că Toader a mai bifat o sărbătoare din calendar ca rector al celei mai vechi universităţi din ţară.

Iaşul a trecut cu brio testul pogorârii lui Dragnea în oraş, dar a păşit cu stângul la învierea lui Toader ca rector. Nu ştiu dacă aţi observat, dar există deja o tendiţă în presă şi pe reţelele de socializare de a nuanţa tot mai mult mandatul fostului ministru al Justiţie. Carevasăzică, Toader s-a opus ordonanţelor privind amnistia şi graţierea şi a tras de timp cât a putut la ordonanţele privind modificarea codurilor penale, suficient cât acestea să-şi reia cursul din Parlament. Mai mult, ar fi avizat negativ în două rânduri Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiectul “de suflet” al lui Liviu Dragnea. Mai e puţin şi aflăm că a “executat-o” pe Codruţa Kovesi pentru a o propulsa spre funcţia de Procuror european.

Editorialul lui Cosmin Pașca îl poți citi pe ziaruldeiasi.ro

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)