Asociațiile MDM și Împreună pentru A8 îi cer lui Dragnea să renunțe la mitingul mamut al PSD de la Iași

Asociațiile civice Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Împreună pentru A8 îi cer lui Liviu Dragnea, într-o scrisoare deschisă, să renunțe la mitingul PSD din 9 mai de la Iași, motivând că organizarea unei acțiuni de partid de Ziua Europei aduce deservicii imaginii orașului.

Potrivit celor două asociații, pe 9 mai, la Sibiu va avea loc un eveniment european major la care vor participa lideri din toate cele 27 de state membre ale UE, astfel că organizarea unui mare miting PSD la Iași este inoportună.

”Acțiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine orașului Iași și Moldovei, la nivel național și european. Iașul a fost declarat „Capitală istorică”, „Capitală Regală” și, recent, a devenit „Capitala tineretului din România”. Pentru că în ziua de 9 mai se sărbătorește atât ziua Europei, cât și Ziua Independenței României, asociațiile noastre consideră că organizarea unei manifestații politice de partid în acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iașului european, istoric și cultural”, se arată în scrisoarea celor două asociații civice ieșene.

Totodată, reprezentanții celor două asociații civice îi amintesc lui Liviu Dragnea că în Iași au fost numeroase mitinguri și marșuri împotriva acțiunilor de subminare politică a justiției române.

”De asemenea, suntem convinși că nu v-a trecut neobservată reacția de neacceptare a câtorva mii de ieșeni legată de prezența liderilor naționali ai partidului Dvs. la Iași, în urmă cu trei săptămâni. Ultimele declarații publice jignitoare ale domnului Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și liderul local al PSD, privitoare la protestatarii de atunci – cum că ar fi plătiți și aduși cu autocarele din alte localități –, au declanșat o mobilizare susținută pe rețelele de socializare. Credem că sunteți informat, domnule președinte, că există posibilitatea ca la locul evenimentului să fie prezente și câteva mii de contestatari, un fapt cât se poate de democratic. Având în vedere toate cele menționate în aceasta scrisoare, avem rugămintea, domnule președinte, să analizați cu mare atenție oportunitatea evenimentului politic de partid din ziua de 9 mai, de la Iași, de ziua Europei și Independenței României”, se mai arată în scrisoarea semnată de liderii asociațiilor MDM și Împreună pentru A8.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)