PNL îi cere lui Dragnea să renunțe la mega-mitingul de la Iași: Nu suntem implicați în protestele anti-Dragnea, dar ce face liderul PSD este o nebunie

Liberalii ieşeni îi cer lui Liviu Dragnea să renunţe la mitingul regional PSD programat joi la Iaşi, motivând că pe fondul unei iritări profunde a ieşenilor lucrurile ar putea escalada.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD ar trebui să renunţe la mitingul regional de joi, după ce Dragnea a fost huiduit pe 20 aprilie când a venit la Iaşi la conferinţa judeţeană PSD.

”Solicit ferm conducerii centrale a PSD, conducerii locale a PSD să renunţe la acest miting organizat la Iaşi, într-o zi lucrătoare, când un oraş întreg va fi paralizat, la care se adaugă fondul unei iritări profunde a celor de aici. Există o iritare evidentă în oraş şi sunt elemente care să ducă la escaladarea situaţiei. Nu există nicio altă miză a PSD decât sfidarea ieşenilor şi răzbunarea pentru ce s-a întâmplat la Iaşi pe 20 aprilie, când dictatorul de carton al României a fugit cu duba cu geamuri fumurii şi sonorul muzical dat la maxim să nu se audă huiduielile”, a precizat liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea.

El a spus că ieşenii se organizează pe reţelele sociale pentru a se opune ”tăvălugului sfidător”, precizând că este dreptul lor să o facă.

Totodată, liderul liberal ieşean speră ca Jandarmeria să abordeze ”cartea inteligenţei” şi să nu acţioneze ca pe 10 august la protestul de la Bucureşti.

La rândul său, şeful filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a spus că PNL nu este implicat în organizarea protestelor anti-Dragnea de joi şi că liberalii nu participă sub nicio formă la evenimentul PSD.

”Nu vom fi la mitingul PSD, noi îl facem pe al nostru sâmbătă. Dar este tupeu şi nebunie ce face Dragnea. Cei din PSD spun că aduc la Iaşi 45.000 de oameni. Îi întreb pe unde vin? Nicio capitală de judeţ din Moldova nu are o centură ocolitoare finalizată. Drumurile de mare viteză care să conecteze judeţele noastre sau să lege regiunea de vestul Europei rămân un vis frumos pentru următorii ani, dar aceste aspecte nu i-au împiedicat pe social-democraţi să forţeze oamenii să vină la Iaşi cu peste 800 de autocare şi microbuze, doar pentru a-i face pe plac dictatorului Liviu Dragnea”, a afirmat deputatul Costel Alexe.

Asociaţiile civice „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi „Împreună pentru A8” i-au cerut marţi lui Liviu Dragnea, într-o scrisoare deschisă, să renunţe la mitingul PSD din 9 mai de la Iaşi, motivând că organizarea unei acţiuni de partid de Ziua Europei aduce deservicii imaginii oraşului.

Potrivit celor două asociaţii civice, pe 9 mai, la Sibiu va avea loc un eveniment european major la care vor participa lideri din toate cele 27 de state membre ale UE, astfel că organizarea unui mare miting PSD la Iaşi este inoportună.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)