Iohannis, în campanie alături de PNL la Iași: Mergeți la vot, altfel se va întâmpla ca în 2016, când unii ziceau “Lasă că merge altul”

Pentru prima dată în această campanie electorală, președintele Klaus Iohannis s-a afișat alături de PNL, încercând să transfere o parte dintre voturile sale către acest partid. S-a întâmplat ieri la Iași, unde șeful statului a participat la trei evenimente. La prânz a fost prezent la dezbaterea “România educată“, de la Hotelul Traian, apoi și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa“, iar la ora 18.00 a venit la mitingul PNL din Piața Unirii.

Pe tot parcursul vizitei sale la Iași, președintele Iohannis a dat semnale clare anti-PSD, îndemându-i pe români să iasă la vot.

“De doi ani şi jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile ca să-şi facă scăpaţi infractorii cocoţaţi în fruntea statului. Dragi români, dacă pierdem independenţa justiţiei, atunci pierdem şi şansa pentru a avea autostrăzi, spitale, grădiniţe şi şcoli. Dacă îi lăsăm pe ei să ne strice ţara, atunci românii sunt cei care vor plăti. Mergeți la vot dacă vrem România noastră înapoi. Altfel, se va întâmpla ca în 2016, când unii ziceau lasă că merge altul. Somnolența naște monștri. Dacă nu suntem implicați, rezultatul este catastrofal”, a mai spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Unirii pe finalul mitingului, în timp ce vorbea liderul PNL Ludovic Orban.

Şeful statului a făcut o baie de mulţime, apoi timp de câteva minute a stat într-un colţ al pieţei, între membrii liberali, fiind ultimul dintre cei care a vorbit la mitingul PNL. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat Rareş Bogdan, Adina Vălean, Siegfried Mureşan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan şi liderii PNL Iaşi, Costel Alexe şi Marius Bodea.

Euoparlamentarul Siegfried Mureşan le-a spus participanţilor bun venit la Neamţ, după care a corectat eroarea făcută.

La miting au participat aproximativ 8.000 de membri şi simpatizanţi PNL din Iaşi, Suceava, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ. La finalul mitingului, mai mulți membri PNL au rămas în piață să strângă gunoaiele.

Iohannis n-a avut nevoie să fie apărat de jandarmi la Iași. De la Hotelul Traian s-a dus pe jos către Teatrul Național, doar cu câțiva SPP-iști alături, flancat însă de mai mulți fruntași liberali.

“Fain oraş. Am venit pe jos. Chiar n-am avut nevoie de jandarmi”, le-a spus Iohannis celor 700 de oameni care îl aşteptau în sala de la teatru.

PNL a încercat să-l lipească pe Iohannis de propria campanie, lucru care le-a reușit liberalilor. Șeful statului va merge marți la Ploiești, iar la finele săptămânii viitoare va fi prezent la mitingul național al PNL de la București.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)