Va fi Tudor Ciuhodaru candidatul PSD la Primăria Iași? Surse politice spun că ieșeanul va renunța la mandatul de europarlamentar în cazul în care câștigă primăria

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a spus liderilor partidului, în discuțiile informale, că trei candidați social-democrați aflați pe locurile eligibile la europarlamentare ar putea renunța la mandat, au relatat surse din partid pentru știripesurse.ro

Între aceștia se numără capul de listă Rovana Plumb, dar și ieșeanul Tudor Ciuhodaru. Deputatul de Iași al PSD ar urma să candideze la Primăria Iași, afirmă aceleași surse.

În PSD Iași, informația cu Tudor Ciuhodaru candidat la Primărie nu este confirmată, existând supoziții că această variantă e mai degrabă o posibilitate discutată de șefii centrali ai PSD.

Ciuhodaru pare să stea cel mai bine în sondaje dintre actualii social-democrați ieșeni. PSD urma să-l scoată în față în campanie pe deputatul ieșean, însă planurile au fost date peste cap, pe fondul ostilității ieșenilor la adresa PSD. Tudor Ciuhodaru nici nu s-a văzut până acum în campanie, fiind greu de crezut că în ultima săptămână rămasă până la alegeri lucrurile se vor schimba radical.

Cei din PSD Iași (dar și din ALDE) se tem de varianta unui candidat comun al opoziției la Primărie. Dacă PNL, USR-PLUS, PMP și organizațiile civice vor prezenta un candidat comun, atunci acesta va avea prima șansă chiar și în ipoteza unei reveniri a lui Mihai Chirica în PSD.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)