Liga Studenților din Iași declanșează proteste împotriva lui Tudorel Toader: Să-și dea urgent demisia. A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi

Liga Studenților din Iași anunță inițierea unor proteste împotriva rectorului Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Tudorel Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcție aduce grave prejudicii de imagine comunității academice ieșene.

Potrivit unui comunicat al Ligii Studenților ieșeni, primul protest va fi organizat miercuri incepand cu ora 12.00, în fața universității din Copou.

”Tudorel Toader trebuie să îşi dea urgent demisia din funcţia de rector al universității, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice. Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector. Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene”, susține Liga Studenților din Iași.

Studenții fac apel la ieșenii care au votat DA la referendum să se alăture acestui demers.

”Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în fața corupției morale și minciunii. Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală. A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi”, precizează Liga Studenților ieșeni.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)