Ce i-au transmis azi studenții lui Tudorel Toader: ”Cuza-i casa mea, nu moșia ta”, ”Rectorul hoților și al mafioților” și ”Demisia”

Câteva zeci de studenți au protestat miercuri în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, cerând demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiției. Toader este acuzat că a pătat imaginea instituției.

La protest s-au alăturat și absolvenți ai universității ieșene, aceștia considerând că ”Toader face universitatea de rușine, după toate relele pe care le-a făcut ca ministru al Justiției”.

Acțiunea a fost inițiată de Liga Studenților, liderii acestei organizații susținând că au existat presiuni în universitate pentru ca studenții să nu participe la eveniment.

Protestatarii au scandat printre altele ”Demisia”, ”Toader Tudorel, nu ne ești model”, ”Cuza-i casa mea, nu moșia ta” și ”Rectorul hoților și al mafioților”.

Pe balconul situat deasupra intrării în universitate a apărut la un moment dat un banner de câțiva metri pe care scria ”Toader Tudorel, studenții îți cer demisia”, însă după câteva minute acesta a fost înlăturat de cei care asigură paza instituției.

Protestul s-a desfășurat chiar în timp ce în instituția de învățământ avea loc ședința Senatului universității.

Unul dintre liderii studenților a declarat că la intrarea în sala unde a avut loc ședința de Senat participanții au fost legitimați și că reprezentanții Ligii Studenților nu au fost lăsați să asiste la întrunire.

”Inclusiv profesorii au fost legitimați, este inadmisibil. A fost chemată Poliția, la ordinul lui Tudorel Toader. Este o practică totalitară, așa ceva nu este posibil într-o universitate”, a declarat Silvian Man, liderul Ligii Studenților din universitatea ieșeană.

Protestul a durat o oră și s-a încheiat fără incidente.

Liga Studenților din Iași a anunțat marți declanșarea unor proteste împotriva rectorului Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Tudorel Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcție aduce grave prejudicii de imagine comunității academice ieșene.

”Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene”, se arată într-un comunicat al Ligii Studenților.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)