Haos la PSD Iași: Unii îl vor înapoi pe Chirica, Maricel Popa e preocupat de propriul scaun, iar primarii din județ se gândesc dacă să rămână sau nu în partid

PSD Iași este o filială în derivă. Organizația nu și-a revenit din șocul europenelor, iar nimeni nu-și explică scorul dezastruos obținut pe județ, adică 20 la sută. N-au tras primarii, unii erau la mall prin Iași în ziua scrutinului, asta spun câțiva fruntași PSD.

Maricel Popa amână analiza rezultatului alegerilor, iar în județ primarii se întreabă dacă să mai rămână sau nu în partid. Nu pot pleca acum, pentru că își pierd mandatul, însă la prezidențiale pare că vor fi surprize, unii dintre ei dând de înțeles că vor merge pe mâna lui Iohannis.

Dacă în județ este dezastru, pe municipiu cei din PSD admit că i-a lovit trenul. Catastrofă. Filiala n-are candidat la primărie, iar atragerea unei personalități din afara partidului este improbabilă, pentru că nimeni nu și-ar asuma o candidatură în condiții politice vitrege.

Din acest motiv, se încearcă readucerea lui Mihai Chirica în PSD. Consilierii locali PSD sunt trup și suflet alături de Chirica, unii dintre ei făcând lobby intens pentru marea împăcare.

Peste toate astea, activitatea politică a organizației tinde spre zero. Maricel Popa nu este în stare să facă o strategie, dar și dacă ar avea vreuna, câți din filială l-ar asculta și s-ar încolona în spatele lui?

Unii din PSD recunosc dezastrul: niciodată în ultimii 30 de ani, partidul nu s-a aflat într-o situație atât de dificilă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)