În culisele politicii ieșene se vorbește despre debarcarea lui Maricel Popa de la șefia CJ

Rezultatul slab obținut de PSD Iași la europene par să-l coste scump pe Maricel Popa, actualul lider al filialei. Popa și-ar fi pierdut sprijinul la București în PSD, iar prima mutare ar fi schimbarea de la șefia CJ. Mutarea pare însă curioasă, pentru că Popa ar rămâne cu postul de lider al filialei județene. Cel puțin deocamdată.

Tot în culise este rostit și numele posibilului înlocuitor la conducerea CJ: Mihaela Ivancia.

Maricel Popa ar fi aflat ce i se pregătește, iar amenințarea sa de ieri din plenul CJ cu demisia de la vârful instituției n-a fost chiar întâmplătoare. N-ar fi exclus ca Maricel Popa să-și dea singur demisia, dacă va considera că schimbarea sa devine iminentă.

Și totuși revine întrebarea legată de rămânerea sa la conducerea PSD Iași. Mai ales că PSD a suferit la Iași o înfrângere rușinoasă la europene (locul 3 pe județ).

E posibil ca și înlocuirea de la șefia PSD Iași să fie o chestiune de timp. În orice caz, un rezultat dezastruos în județ la prezidențiale pentru candidatul PSD ar pecetlui soarta oricărui lider al organizației de Iași.

PSD Iași va avea la congresul partidului de sâmbătă 140 de oameni. La șefia partidului, delegații ieșenii vor merge cel mai probabil cu Viorica Dăncilă, însă la secretar general părerile sunt împărțite: unii cu Marius Dunca, alții cu Codrin Ștefănescu. Cică un autocar cu membri PSD Iași ar face un ocol pe la Brașov în drumul către București, pentru a-l cunoaște mai bine pe Dunca. La un spriț, evident.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)