Dumitru Oprea: Cum veți onora promisiunile făcute românilor privind proiectele de investiții?

Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită Prim-Ministrului României să îşi exprime poziţia în legătură cu Fondul Suvernan de Investiţii (FSDI), prezentat în programul de guvernare PSD-ALDE.

„Prin Fondul Suveran de Investiții, descris de coaliţia PSD-ALDE ca un panaceu pentru multe dintre proiectele de investiții ale României, se estima că, până în anul 2020, vor intra peste 8 miliarde de euro în economia României.

Cu banii din acest fond se promiteau investiții de anvergură: un spital republican și 8 spitale regionale, cu o valoare totală de 3,5 miliarde euro, trei autostrăzi, inclusiv autostrada Târgu Mureș-Iași, modernizarea și extinderea capacităților fabricilor de armament existente etc.

Pe hârtie totul era descris în termeni mai mult decât optimişti. Se preciza că prin dezvoltarea FSDI se vor încasa la buget sume din taxe și impozite de aproximativ 9 miliarde lei, până în anul 2020. Mai mult, surplusul anual adus la bugetul de stat de către FSDI va fi de cel puțin 6 mld. lei. În aceste condiţii, prin investițiile masive ale statului, FSDI și din fonduri europene, salariul mediu brut ar urma să depășeasca 1.000 euro în 2020”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut informaţii privind promisiunile guvernului PSD-ALDE în legatură cu proiectele de investiţii finanţate prin FSDI, când vor demara acestea şi care vor fi sursele suplimentare de finanţare.

SURSA: Comunicat de presă Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)