Ultima informație care circulă în politica ieșeană: Chirica, susținut de PSD-ALDE-Pro România la primărie

Mihai Chirica a renunțat la poziționările politice, semn că în culise se negociază intens. După ce visul său de a intra în PNL s-a spulberat (cică s-ar fi bătut palma după europene, dar dezvăluirile din presă cu bebelușul au întors lucrurile), Mihai Chirica își caută o nouă umbrelă politică pentru candidatura sa la primărie.

Chirica ar lua în calcul revenirea în PSD, doar că partidul nu stă deloc bine în municipiu, iar din acest motiv ar exista ceva rețineri. În culise se vorbește despre un alt scenariu: Chirica susținut de PSD-ALDE-Pro România. Cele trei partide au luat la europene împreună 25 la sută în municipiul Iași, însă deocamdată nici una dintre aceste formațiuni nu are un candidat cu șanse. La PSD, sunt destui oameni legați de actualul primar, ALDE e prea mic pentru a putea emite pretenții, în timp ce la Pro România, Sorin Iacoban și ceilalți n-ar spune nu unei asemenea variante. La Pro România, cel care s-ar putea opune unei construcții de acest gen la Iași ar fi Victor Ponta, care n-a uitat că Mihai Chirica l-a trădat, susținându-l pe George Simion la europene.

Întrebarea e cum se vor așeza lucrurile pe zona de dreapta. Dacă PNL și USR-PLUS vor merge cu candidat comun, atunci meciul e închis, cele două grupări luând împreună la europene 55 la sută.

Tot în culise se vorbește despre apariția unui partid local, Pro Iași, după modelul Pentru Iași din 2016, care să rupă voturile pe zona de dreapta.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)