Trei dintre elevii de 10 ai Iașului la Bac: Ioana Gopșa, Robert Zămurcă și Maria Petrovici. Ioana va studia din toamnă la Londra, Robert și Maria se pregătesc pentru admiterea la Medicină

12 elevi zeciști are Iașul la bacalaureat, iar patru dintre ei provin de la Colegiul Național. Ioana Gopșa a absolvit Naționalul ieșean și spune că secretul obținerii mediei maxime este organizarea și învățarea în mod constant.
Tânăra, care de trei ani este membru al Parlamentului European al Tinerilor, vrea să se specializeze în management și business, ea urmând să înceapă în toamnă cursurile King’s College din Londra.

“Mi-a plăcut întotdeauna să fiu o persoană organizată, iar asta m-a ajutat enorm. Este adevărat că am și învățat constant, pentru că nu-mi place să las totul pe ultimul moment. Importante sunt și simulările la bac, eu le-am luat în serios“, a declarat Ioana Gopșa.

Întrebată dacă la finalul cursurilor universității londoneze va reveni în țară, tânăra a răspuns: “Nu știu. Aștept să văd și ce se întâmplă aici“.

Ea consideră că i se potrivește zona de management și business, precizând că și-a exersat calitățile de lider în liceu, când a fost vicepreședinte al Colegiului Elevilor din Colegiul Național.

Robert Zămurcă, de asemenea absolvent al Colegiului Național din Iași, susține că se aștepta să obțină un rezultat bun la bacalaureat, dar că la română era “mai mereu aproape de nota maximă“.

“La română nu știi niciodată, depinde de profesorul care corectează lucrarea, dar mă așteptam să iau zece la matematică și anatomie. Am lucrat mult, voiam să fiu eu mulțumit, dar contează și norocul. Vreau să studiez aici la Iași, la UMF, apoi eventual să fac un doctorat în străinătate. Mă pregătesc deja pentru admiterea la medicină, iar la biologie am fost doi ani la rând la olimpiade“, a spus Robert Zămurcă.

Adolescentul recunoaște că este “mai introvertit“ și spune că îi place foarte mult să citească.

“Sincer, nu am fost niciodată într-un club“, adaugă Robert Zămurcă.

Maria Petrovici, absolventă a Colegiului “Garabet Ibrăileanu“ din Iași, a afirmat că se aștepta la subiecte mai grele la bacalaureat și că a învățat constant pe parcursul liceului.

“După ce am susținut probele la bac, 99 la sută mă așteptam să iau zece. Voi da la Facultatea de Medicină la Iași. Nu mă gândesc să plec afară, oricum am în față șase ani de cursuri plus rezidențiatul, voi lua la final o decizie“, a spus Maria Petrovici.

76,34 la sută dintre elevii din judeţul Iaşi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, cu aproape patru procente mai puţin decât anul trecut.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)