ZF: Un inginer român şi trei asociaţi belgieni fac bere artizanală într-o fabrică din Iaşi şi se aşteaptă la vânzări de peste 240.000 de euro în 2019

Berea Capra Noastră a depăşit graniţele Româ­ni­ei, ajungând şi în Bel­gia, Italia, Franţa, Japonia. Ex­por­turile aduc între 20% şi 30% din businessul anual. În primul semestru din 2019, cifra de afaceri s-a ridicat la 120.000 de euro, iar pen­tru întregul an antreprenorul Ionel Păsărică speră să treacă de 240.000 de euro.

Cei patru ac­ţionari (ieșeanul Ionel Păsărică și trei cetățeni belgieni) și au planuri de dezvoltare, astfel că se gân­desc să dubleze capacitatea de producţie, cu­prinsă în prezent între 5.000 şi 9.000 de litri. Ca urmare, şi numărul de angajaţi ar urma să crească. Anul trecut, compania a avut patru angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Mi­nisterului de Finanţe.

„Berea este făcută în microberăria din Iaşi, de pe Calea Chişinăului, nr. 29, între clă­direa unui mare producător de video­interfoane şi un spa. Apa, mierea şi unele condimente folosite sunt autohtone, însă toate celelalte ingrediente provin din străină­tate, fiindcă au o calitate excepţională“, afirmă ieșeanul Ionel Păsărică.

Detalii pe zf.ro

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)