Ovidiu Biber (AFTERHILLS): ”Anul acesta este cumva despre ce se întâmplă în ultimii ani în România. Avem în sfârșit o generație care are voce și care schimbă lucruri”

Nu-mi doresc să fi fost în pielea celor care au pornit proiectul AFTERHILLS. În 2017, în prima zi de festival (atunci era chiar prima ediție) o puternică furtună a lovit Iașul. Zona de lângă ERA unde avea loc evenimentul arăta în acea zi ca după război: corturi luate pe sus, standuri răvășite și oameni speriați. Au fost și câteva persoane rănite, furtuna fiind una dintre cele mai violente din ultimii 10 ani.

Festivalul risca să fie compromis, ba chiar se punea problema anulării primei ediții. Dușmanii AFTERHILLS erau în extaz. Ceva de genul: V-am zis noi, nu va ieși nimic bun la Iași.

În seara aia, pe rețelele de socializare s-a pornit tăvălugul, evenimentul primind sprijin inclusiv de la oamenii care n-aveau treabă cu acest gen de muzică.

AFTERHILLS trebuia susținut cu toate forțele, era păcat ca Iașul să piardă unul dintre puținele evenimente cu care să poată ieși în față. Au urmat două zile de vis, iar ediția a fost salvată. Financiar, probabil că organizatorii au ieșit în pierdere, dar festivalul a prins.

Ediția a doua a fost ceva mai liniștită (cârcotașii și-au văzut în schimb de treabă), iar vremea a fost superbă. Cei care fuseseră la AFTERHILLS în 2017 știau la ce să se aștepte, cei care veneau prima dată descopereau o altă lume, unde distracția nu înseamnă doar muzică, ci și zone de food court sau de glamping.

Ce va fi în acest an?

Surpriza numărul unu anunțată de organizatori este locația: evenimentul nu mai are loc în zona ERA, ci la Dobrovăț. Am văzut deja unii strâmbând din nas. Ba că Dobrovăț e prea departe de oraș, ba că nu-i potrivit locul ales. Transportul nu pare a fi o problemă, câtă vreme vor exista autobuze care vor pleca de la Palatul Culturii către Dobrovăț (pentru că e o chestiune esențială, voi reveni cu un articol separat zilele care urmează). Plus că nu va mai fi praful din zona ERA.

Bomba ediției din acest an: festivalul va avea loc în perioada 23 august-1 septembrie, pe parcursul a două weekenduri.

Unul dintre organizatorii festivalului, Ovidiu Biber, a explicat pentru Forbes ce se va întâmpla în perioada de intermezzo, adică între 23-25 august și 30 august-1 septembrie.

Indiferent de weekendul ales, accesul va fi gratuit în perioada intermediară, iar publicul va avea la dispoziție zone de relaxare și de activități recreative. Organizatorii s-au îndreptat către companiile mari din regiune și au venit cu propuneri de teambuilding-uri, summer party-uri și pachete de grup.

„În teambuilding-urile alese, angajații trebuie să aibă și momentele de liniște, de cunoaștere și de aceea credem că varianta intermezzo se potrivește lor. Va urma apoi și distracția”, a spus Ovidiu Biber.

Ediția din acest an are un buget de 3 milioane de euro, cu o treime mai mare decât cea din 2018.

Una dintre țintele organizatorilor: segmentul 18-25 de ani

Primul weekend (23-25 august) este dedicat segmentului de vârstă cuprins între 18-25 de ani, o categorie de public care până acum nu a fost majoritară, dar pe care reprezentanții AFTERHILLS spun că e necesar să o ia în considerare începând cu acest an.

„Anul acesta este cumva despre ce se întâmplă în ultimii ani în România. Avem în sfârșit o generație care are voce, care are ecou, pe care o vedem că în jurul nostru schimbă lucruri. Și culmea că generația asta nu contează doar pentru noi, ca organizatori de evenimente, ci în ansamblu, pentru sistemul social și economic”, a precizat Ovidiu Biber.

În primele trei zile ale festivalului vor fi prezenți Rita Ora, Don Diablo, Quintino si Sam Feldt (Live), dar și R3HAB, CTC și Nane. În cel de-al doilea weekend, 30 august-1 septembrie, vor urca pe scena festivalului nume precum Fedde Le Grand, Gareth Emery, Faithless DJ Set, GusGus, Moderator, Morcheeba, Télépopmusik, Hugo Kant, IPHAZE, Subcarpați, Șuie Paparude.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)