Anunț surpriză la PNL Iași: Cel puțin 10 primari PSD din județ îl vor susține pe Iohannis

Cel puţin zece primari PSD din judeţul Iaşi îl vor susţine pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, urmând ca la localele de anul viitor să candideze din partea liberalilor, a anunţat liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

“Cel puţin zece primari PSD vor veni la noi. Se vor implica în campania lui Iohannis, apoi la locale vor candida pe listele PNL“, a spus Alexe.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi nu a dezvăluit numele primarilor, precizând că “îi veţi vedea alături de noi, în campanie“.

Alexe a spus că vor să revină în partid foştii primari liberali care “au plecat la PSD cu ordonanţa 55“. Documentul permitea migraţia primarilor înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

“O parte din cei care au plecat atunci se vor întoarce. Nu-i vom primi pe edilii care au trântit uşa la noi“, a spus deputatul Costel Alexe.

El a precizat că PNL îşi propune să câştige axul metropolitan la alegerile viitoare, după ce toate comunele situate în jurul municipiului Iaşi au fost câştigate de USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

În prezent PNL numără 31 de primari în judeţul Iaşi, în timp ce PSD are peste 60 de edili.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)