S-a închis definitiv scenariul cu Mihai Chirica la PNL? Un posibil plan pentru toamnă

Mihai Chirica n-are partid. Un orfan politic în căutare de umbrelă. Independent? Riscant, câtă vreme USR-PLUS tropăie în urbanul mare. La PSD nu prea are sens, întrucât partidul n-are imagine deloc bună. Iar urmașul lui Doina Cornea nu poate încasa lovituri gratuite taman în campania de la anul, după ce a pozat timp de trei ani în dușmanul lui Dragnea. La Ponta? E prea mic sediul. La ALDE? Ar fi o soluție, dar au sediul în Piața Unirii, exact unde se adună cei de la Rezist.

PNL i-ar veni mănușă lui Mihai Chirica. Dar mănușa s-ar potrivi și unei părți bune din PNL. Au fost discuții intense, dar de fiecare dată proiectul a căzut.

Alegerile locale se apropie. Deci ce va face Chirica? Merge cu Pro Iași, partidul moșit în camerele răcoroase din Palatul Roznovanu? Mai degrabă ar fi varianta de rezervă, în caz că îl prinde Revelionul fără carnet de membru în altă parte.

Vin prezidențialele, iar Mihai Chirica a dat deja primul semnal.. Exact în urmă cu opt zile a pus o poză pe facebook, alături de Klaus Iohannis. N-aș crede că e o întâmplare, ci mai degrabă o strategie. Mihai Chirica se pregătește să-l sprijine pe Iohannis cu toate forțele. Și probabil zâmbind în aceeași poză cu șeful statului pe toate corturile.

După care intrarea sa în sediul PNL din Podu Roș să fie o simplă formalitate. Întrebarea e dacă PNL Iași îi va deschide ușa. Unii liberali l-ar primi și mâine, alții, de prin filiala municipală, ar ridica baricade și ar înconjura sediul cu sârmă ghimpată.

Chiar azi, prin sediul PNL Iași, unii liberali comentau că discuția permanentă despre venirea lui Chirica face rău partidului. Așa o fi. Dar sigur a făcut mult bine discuția pro-Chirica purtată în urmă cu câteva luni în dulcea Bucovină. Cum la fel de mult bine a făcut și lobby-ul arădean marca Ghiță.

Uitați-vă la poza de mai jos, pusă pe facebook de primar pe 30 iulie. Galbenul de pe eșarfă îl face pe Chirica mai înalt decât în realitate.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)