Balamuc la ALDE Iași: Un vice îi cere lui Vosganian să plece de la șefia filialei

Tensiuni în filiala păstorită de Varujan Vosganian. Vicepreședintele ALDE Iași, Ciprian Lucian Roșca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, îi cere demisia lui Varujan Vosganian de la șefia ALDE Iași. Roșca îl acuză pe Vosganian că a divizat filiala și că este responsabil pentru rezultatele slabe ale organizației la ultimele alegeri.

Ciprian Lucian Roșca a declarat sâmbătă că și-a depus demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dar că aceasta nu i-a fost încă aprobată.

Totodată, Ciprian Roșca, vicepreședinte ALDE Iași, îi cere demisia șefului organizației ieșene, deputatul Varujan Vosganian, pe care îl acuză că este responsabil de rezultatele slabe ale filialei la ultimele alegeri.

”Ținând cont de faptul că, într-un acces de sinceritate absolută, domnul Varujan Vosganian a cerut „igienizarea partidului”, după rezultatele nefericite din mai 2019 la alegerile europarlamentare, dar și după toată activitatea dumnealui ca parlamentar (sau mai bine zis, lipsa acesteia), îi solicit, în nume personal, să înceapă „igienizarea partidului” chiar prin propriul exemplu, demisionând din funcția de președinte (interimar) al filialei ALDE Iași, precum și din cea de purtător de cuvânt al partidului la nivel național”, afirmă Lucian Ciprian Roșca, într-un comunicat de presă.

Vicepreședintele ALDE Iași îl acuză pe Vosganian că după ce în 2015 a intrat în partid a excelat într-o singură direcție vizibilă, aceea a aplicării cunoscutului dicton „divide et impera”.

”Inclusiv alegerea sa ca deputat de Iași, în decembrie 2016, a fost, efectiv, meritul activității noastre, a mea și a filialei Iași; personal, candidând de pe poziția a doua pe listă, am merite indubitabile în acest sens, după cum s-a văzut în campania de atunci. Pot spune că am fost onorat să lupt pentru doctrina ALDE, chiar dacă beneficiarul imediat a fost cel cunoscut prin îndelungata sa carieră de parlamentar …de Iași, chiar dacă nașterea, școala, cariera, viața l-au fixat pe alte meleaguri. De altfel, articolele de presă, în timp, semnate de cunoscuți ziariști din Iași și din țară, sunt revelatorii când este vorba despre contribuțiile “marcante” ale actualului parlamentar ieșean la dezvoltarea județului pe care îl reprezintă în Parlament”, adaugă vicepreședintele ALDE Iași, Ciprian Lucian Roșca.

Liderul filialei județene ALDE Iași, deputatul Varujan Vosganian, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor formulate la adresa sa.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)