Dumitru Oprea: Cum vor fi rezolvate problemele Centrelor de Recuperare pentru Persoane cu Handicap?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii să explice cum vor fi îmbunătățite condițiile de tratament ale bolnavilor din spitalele de psihiatrie și centrele de recuperare a personaelor de handicap din România, care în prezent sunt adesea degradante şi dezumanizante.

„În timp ce în programul de guvernare PSD-ALDE, la capitolul Politici în domeniul sănătății, sunt texte frumos scrise, prin care Guvernul susține ca prin actul medical pacientul să beneficieze de un tratament corect şi de calitate, în realitate, în unele spitale din România se întâmplă adevărate drame.

Nu cu mult timp în urmă, a avut loc o tragedie la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Mai mult, unele ONG-uri, dar și mass media au semnalat şi alte lucruri extrem de grave care se întâmplă în spatele porților unor Spitale și Centre de Recuperare pentru persoane cu handicap. Acolo, persoanele cu dizabilități psihosociale și intelectuale sunt închise în cuști sau sunt legate, iar în perimetrul spitalelor persistă un miros pestilențial de fecale”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii să prezinte planul de măsuri astfel încât tragediile celor de la Săpoca să nu se mai repete în România, ţară europeană.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)