Ce a spus Cosette Chichirău în prima sa apariție după eșecul neașteptat de la congresul USR

Șefa USR Iași Cosette Chichirău a fost luni seară la Dragoș Pătraru, la Starea Nației. Emisiunea a fost înregistrată undeva în jurul orei 17 și a fost difuzată spre miezul nopții. A lipsit însă întrebarea esențială, după ce sâmbătă la congresul USR n-a prins nici măcar un post de membru în Biroul Național al partidului.

Deputata USR de Iași, care l-a înfruntat la votul electronic intern pe Barna la șefia partidului și care a obținut un rezultat remarcabil (35 la sută din voturi), a precizat din nou că alegerile interne trebuiau organizate după prezidențiale și că democrația nu trebuia sacrificată.

A dat de înțeles că realegerea lui Barna a fost o formalitate și că USR merita o competiție pe bune.

Char dacă nu a fost întrebată direct despre votul de la congres, unde a ratat intrarea în Biroul Național, Cosette Chichirău a răspuns singură la întrebarea care n-a mai venit: “În sistemul american, candidații aceluiași partid își dau la oase în campania internă, dar nu ești eliminat. Există un instinct românesc de marginalizare. De ce să-l elimini?“.

Șefa USR Iași n-a oferit prea multe detalii nici în privința planurilor sale politice viitoare. A fost întrebată totuși ce va face la finalul mandatului de deputat: “Nu știu, voi vedea ce proiect îmi voi asuma“.

Cât despre modul în care discută cu Dan Barna, deputata Chichirău a spus: “Ne mai împungem, mai zâmbim. Suntem colegi“.

Nu e clar deocamdată cum se va poziționa Cosette Chichirău în interiorul USR și ce va face după ce a pierdut bătălia internă. Șefa USR Iași a aruncat câteva săgeți la adresa lui Barna, spunând totuși că-l susține în cursa prezidențială. Interesant de urmărit dacă își va asuma un proiect politic local și care va fi acesta.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)