Surprizele sondajului IMAS: Diaconu pe locul 2. USR și PLUS au împreună 23.6, Barna doar 14 la sută

Sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu puțin peste 45 de procente. În ultimele luni, Iohannis se menține constant la 45 la sută, ba chiar pare în ușoară creștere.

Una dintre surprizele sondajului este Mircea Diaconu cu 16,6 la sută, susținut de Pro România și ALDE. El ocupă poziția a doua, înaintea lui Dan Barna, care adună doar 14,2 la sută.

Scăderea lui Barna s-ar putea datora lipsei sale de combativitate din ultima lună, dar poate fi pusă și pe seama tensiunilor de la alegerile interne din USR.

USR are 17,9 la sută, iar PLUS 5.7, ceea ce înseamnă 23,6 la sută pentru Alianța 2020. Barna nu adună nici măcar voturile susținătorilor USR, fiind cu 3.7 puncte sub partid și cu aproape 10 la sută sub scorul alianței.

Pe locul patru în topul candidaților la președinție se plasează Viorica Dăncilă 12.4 la sută, cu 7 puncte sub scorul PSD (19 la sută).

Poziția a cincea este ocupată de Theodor Paleologu 7,7 la sută, un scor bun având în vedere că PMP este cotat cu 3,3 puncte.

Bătălia pentru accederea în turul doi se anunță a fi aspră. Trei candidați se bat pentru intrarea în finală, Diaconu, Barna și Dăncilă. Oricare dintre aceștia pot ocupa la final locul 2. Vom asista la un război crunt între PSD și Pro România pentru voturile stângii, în timp ce Barna va încerca să crească înspre scorul Alianței.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)