Cum va arăta cel mai mare mall din Moldova. Complexul comercial de la ERA va avea 300 de magazine, 40 de restaurante și 3.000 de locuri de parcare

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a început joi lucrările la cel mai mare mall din zona Moldovei, care va avea peste 300 de magazine și o suprafață închiriabilă de peste 100.000 de metri pătrați. Complexul comercial se va numi Moldova Mall și va fi construit la marginea municipiului Iași, pe actualul amplasament al ERA Shoping Park, investiția ridicându-se la peste 120 milioane de euro.

Potrivit investitorilor, Moldova Mall va fi cel mai mare centru comercial din Moldova și al doilea ca mărime din țară, după cel din Băneasa.

Noul mall de la Iași va avea o suprafață închiriabilă de peste 100.000 de metri pătrați și va reuni peste 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour și peste 15.000 de metri pătrați destinați petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX și 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) și 3.000 de locuri de parcare. Durata estimată a construcției este de 18 luni.

”Alături de Silk District, amplul proiect de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris din Iași, Mall Moldova întărește angajamentul Prime Kapital în dezvoltarea economică a orașului și județului Iași precum și în creșterea calității vieții membrilor acestei comunități prin atragerea și reținerea tinerelor generații fără de care dezvoltarea viitoare a Iașului nu ar fi posibilă. Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la dezvoltarea de mii de locuri de muncă și contribuții de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu”, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Investitorii afirmă că Mall Moldova va avea un design spectaculos, proiectul fiind poziționat la intrarea în Iași, într-o zonă aflată într-o puternică dezvoltare.

Iașul are în prezent două mall-uri, ambele deținute de omul de afaceri Iulian Dacălu.

Afaceri

Comentarii

Un comentariu to “Cum va arăta cel mai mare mall din Moldova. Complexul comercial de la ERA va avea 300 de magazine, 40 de restaurante și 3.000 de locuri de parcare”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)