Prima reacție din PSD Iași după vizita lui Iohannis. Deputatul Bogdan Cojocaru: La guvernare se ajunge prin alegeri, nu prin manevre născocite la Cotroceni

Deputatul PSD de Iași Bogdan Cojocaru susține că rânjetul pe care președintele Klaus Iohannis l-a afișat la Iași va dispărea joi după moțiune, precizând că un partid ajunge la guvernare prin alegeri, nu prin manevre puse la cale la Cotroceni.

Bogdan Cojocaru a scris pe Facebook că șeful statului a venit la Iași ”într-un city break cu soția”, pentru a amenința PSD că pierde guvernarea și a-i îndemna pe liberali să se pregătească să preia puterea.

”Rânjetul domnului Iohannis va dispărea joi, după moțiune. (…) Noi știm că la guvernare se ajunge după ce câștigi alegerile parlamentare. Nu au reușit acest lucru de foarte mult timp și nici nu au șanse. Însă prin manevre născocite la Cotroceni au reușit să ajungă de fiecare dată pe ușa din dos la ciolanul mult dorit. Prin complot și blocaj instituțional vor să guverneze România. Domnilor, să nu uitați că mai presus de interesele voastre stau drepturile cetățenilor care ne-au votat”, afirmă deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

El adaugă că românii au văzut ”adevărata față a acestui personaj” și că îl vor sancționa pe actualul președinte la alegerile din 10 noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la Iași, la Adunarea generală a filialelor PNL din Moldova, că moţiunea de cenzură trebuie să treacă, iar viitorul guvern va avea un mandat scurt şi va trebuie să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor şi de promovarea bugetului naţional pentru anul viitor.

”Urmează moţiunea de cenzură, noi, aici, în sală, toţi suntem de acord că trebuie să treacă. Şi mulţi alţii sunt alături de noi. După care însă cineva trebuie să-şi asume guvernarea României. Şi nu va fi un mandat lung. Va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune, aproape un mandat de tranziţie. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor – foarte dificil. Deja ministrul de finanţe în funcţie a recunoscut că a gafat-o”, a spus Iohannis.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)