Avionul de München a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul Iași. Cum a reușit pilotul să nu creeze panică în avion, în timp ce la sol erau mașini de pompieri și ambulanțe

Un avion al companiei Blue Air care venea de la München a aterizat din a doua încercare pe aeroportul din Iași, din cauza unor probleme tehnice, toți pasagerii fiind debarcați în siguranță.

Avionul urma să ajungă la Iași la ora 23.50, însă înainte de aterizare piloții ar fi anunțat turnul de control că aparatura de la bord arată faptul că ar exista unele probleme tehnice. În aeronavă se aflau 112 pasageri. Potrivit conducerii aeroportului ieșean, unul dintre senzori indica o defecțiune la trenul de aterizare, astfel că piloții au decis să ridice aeronava, pentru a stabili dacă trenul de aterizare permite totuși aterizarea din a doua încercare.

Avionul a efectuat o buclă deasupra Iașului, iar după câteva minute a aterizat în condiții de siguranță.

La aeroport au fost mobilizate importante efective de pompieri, polițiști, dar și mai multe echipaje ale ambulanței.

Printre pasageri s-a numărat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care se întorcea de la un târg desfășurat la München.

“Piloții s-au comportat admirabil, pentru a nu crea panică. Ne-au spus că există o mașină pe pistă și că va fi reluată aterizarea. Avionul s-a ridicat, s-a învârtit deasupra Iașiului, apoi ne-au spus că aterizăm în cinci minute. N-am realizat ce s-a întâmplat decât în momentul în care am coborât din avion, atunci am aflat că ar fi fost ceva probleme la trenul de aterizare. Am văzut multe mașini de pompieri, au început să sune telefoanele noastre. Lumea din aeroport era panicată, inclusiv rudele pasagerilor s-au speriat când au văzut desfășurarea de forțe, cu pompieri și ambulanțe, dar bine că nu s-a întâmplat ceva grav“, a declarat Gheorghe Flutur.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)