Dumitru Oprea: Prioritatea este numirea unui nou executiv pentru înlăturarea completă a regimului Dragnea de la Palatul Victoria

“Deşi sunt diferențe de opinie în rândul membrilor opoziției parlamentare care a demis guvernul Dăncilă, suntem de acord că prioritatea actuală este numirea unui nou executiv pentru înlăturarea completă a regimului Dragnea de la Palatul Victoria!
Statul se confruntă cu o mulțime de probleme! Am văzut atitudinea PSD față de stat și de bugetul acestuia. Abuzul și bunul-plac sunt instrumentele preferate de pesediști. Am văzut cum ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a încercat să blocheze decolarea avioanelor pentru a împiedica realizarea cvorumului la moțiunea de cenzură. Tratamentul discreționar merge mână în mână cu disprețul față de lege. Aceasta este măsura guvernării PSD: abuz și corupție!

Acum se agață de aceste ultime zile pentru a otrăvi și mai puternic sistemul instituțional românesc, pentru a-și mai planta niște oameni, pentru a mai semna în numele României niște contracte dubioase.

PNL a fost partidul care și-a asumat sarcina formării unui nou guvern, fiind conștient de riscurile politice pe termen scurt și mediu, de dificultatea de a conduce țara după trei ani de guvernare incompetentă şi de căpătuială. Este nevoie de un nou guvern care să gestioneze alegerile prezidențiale și să pregătească România pentru alegerile de anul viitor. Guvernul PNL are câteva sarcini urgente: să elaboreze bugetul de stat pentru 2020, pe fondul crizei bugetare din 2019, să organizeze cât mai repede examenul de rezidențiat, să propună, împreună cu președintele și Parlamentul, un comisar european competent și acceptat de partenerii din Comisia Europeană.

Toți parlamentarii care doresc restabilirea echilibrului țării ar trebui să voteze guvernul format de premierul desemnat, Ludovic Orban. Interesele cetățenilor și ale României trebuie să primeze, iar acestea trebuie abordate cu responsabilitate, desprinzând țara de modelul autocratic pesedist. Nu mai este timp de pierdut. Micile jocuri de putere trebuie să dispară când vorbim despre mize precum stabilitatea și viitorul României. Avem nevoie de un stat stabil, cu un drum proeuropean, dovedind seriozitate și luciditate.

Pentru cetățeni, stat și partenerii externi este momentul să strângem rândurile și, odată cu instalarea noului guvern, să construim împreună!“

SURSA: Declarație de presă Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)