Atac al șefului PSD lași la adresa guvernului Orban, dar și a ieșeanului propus ministru la Mediu

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, care este şi şeful Consiliului Judeţean Iaşi, afirmă într-un comunicat de presă că aşteaptă cu interes să vadă preocuparea noului guvern pentru investiţiile din regiunea Moldovei, adăugând că nu are încredere în Cabinetul Orban.

“Nu îmi inspiră absolut deloc încredere componenţa membrilor guvernului Orban, începând chiar cu primul-ministru. Mai mult, la nivel local, PNL Iaşi propune pentru Ministerul Mediului un politruc cu zero realizări. Lipsa de competenţă şi performanţă a lui Costel Alexe nu fac cinste şi onoare Iaşului, capitala istorică a României şi centru universitar renumit la nivel naţional şi internaţional”, a precizat Maricel Popa.

El consideră că “noul Guvern patronat de Klaus Iohannis este copia celui din 2015, având zero legitimitate“.

Potrivit liderului PSD Iaşi, singura viziune a programului de guvernare PNL este că “se opune tuturor măsurilor bune luate, de-a lungul timpului, de către PSD“.

“Salariile din sectorul public vor fi reduse. Prin echilibrarea cerută de noul Guvern, vor fi reduse salariile a 1,2 milioane de români. Modificarea legii salarizării unice pe care o anunţă guvernul austerităţii va lovi în mai mulţi români. Această modificare va genera următoarele consecinţe: majorările de salarii prevăzute în Lege, inclusiv cele anticipate pentru profesori vor fi anulate. De asemenea, vor fi anulate şi alte măsuri cuprinse în Lege, cum ar fi voucherele de vacanţă. Guvernul Orban promite că va reduce salariul minim pe care PSD a încercat să-l crească în toţi aceşti ani. Am văzut şi care a fost reacţia premierului desemnat la intenţia noastră de a creşte salariul minim cu încă 100 de lei“, a declarat Maricel Popa.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)