Antreprenorul Dorin Cristea: “Le transmit celor din PNL să nu uite de Moldova. Să nu spună că nu se poate, mai vedem. Avem nevoie de autostradă și de spital regional“

Oamenii de afaceri așteaptă să vadă ce va face noul guvern PNL și care vor fi măsurile cabinetului Orban pentru mediul antreprenorial.

Co-fondatorul RomSoft Iași Dorin Cristea spune că România nu a ajuns la un nivel de dezvoltare care să-i permită impozitarea progresivă. Totodată, Cristea a precizat că speră să fie menținute scutirile acordate industriei IT.

“Să nu se trezească unii să taie scutirile. Am unele îngrijorări legate de ministrul Finanțelor, Florin Câțu. Să nu fie o răzbunare a celor din PNL, doar pentru că majoritatea IT-Iștilor nu votează cu liberalii“, a spus Cristea.

El afirmă că ar trebui să decidem dacă vrem o România modernă orientată spre tehnologia de vârf care aduce plus-valoare mare sau ne dorim o Românie agricolă, la periferia Europei.

“Asta e miza. Așteptăm de asemenea ca noul guvern să curețe administrația de incompetenți. Vor trebui să dea și oameni afară, întrebarea este cum o vor face? Sunt “n“ agenții care chinuie lumea. Ar trebui totodată să micșoreze numărul de taxe și impozite. Să aloce mai mulți bani pentru educație și sănătate“, susține antreprenorul ieșean.

Co-fondatorul RomSoft consideră că trebuie încurajată munca, iar sectoare precum IT, electronică, mecanică, fizică nucleară ar trebui susținute.

Dorin Cristea se pronunță în favoarea depesederizării României, dar fără ca în locul clientelei PSD să vină clientela altor partide.

“Le-aș mai transmite ceva celor de la PNL: să nu uite de Moldova și să miște ceva. Să nu spună că nu putem, că mai vedem. Avem nevoie de autostradă și de spital regional“, a precizat Cristea.

El crede că e bine că s-au schimbat lucrurile și că există măcar o speranță.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Antreprenorul Dorin Cristea: “Le transmit celor din PNL să nu uite de Moldova. Să nu spună că nu se poate, mai vedem. Avem nevoie de autostradă și de spital regional“”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)