Deputatul Oprea cere măsuri urgente pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor o solicitare privind soluţiile propuse pentru limitarea sau chiar stoparea tăierilor neautorizate de arbori, dar şi legat de operaţionalizarea Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos – SUMAL.

„În luna septembrie, am solicitat detalii fostului ministru al Mediului privind stadiul implementării Strategiei Naționale Forestiere 2018-2027. Din răspunsul acestuia am aflat că, în cei 3 ani de guvernare, PSD nu a reușit nici măcar avizarea acestei Strategii, care așteaptă un raport de mediu pentru realizarea căruia nu a ofertat nimeni pe SEAP. Cu alte cuvinte, în aproape un mandat de guvernare PSD, au fost tăiați mai mulți copaci pentru hârtiile necesare elaborării strategiei decât au fost plantați”, a declarat parlamentarul PNL.

În contextul în care Strategia Forestieră Națională este ca și inexistentă, iar tăierile ilegale de arbori ating cote mai mult decât alarmante, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii despre utilitatea Strategiei Forestiere Naţionale 2018-2027 şi despre totalul suprafeţelor de teren (re)împădurite în ultimii 3 ani, în timpul guvernului PSD. De asemenea, care este planul de măsuri avut în vedere pentru reîmpăduriri şi pentru extinderea suprafeţelor pădurilor de pe teritoriul ţării noastre.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)