Chirica răspunde la epistola prin care se cere să nu se aprobe turnul din preajma Palatului

Primarul Iașului Mihai Chirica susține că nu va accepta niciodată mutilarea monumentelor Iașului, dar nici nu va bloca proiectele de modernizare ale orașului.

Edilul a răspuns scrisorii deschise semnată de peste o sută de personalități din Iași, prin care aceștia cer primăriei să nu aprobe construcția unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii.

„Apreciez grija pe care o arătați culturii și istoriei seculare ale Iașiului. Vă mulțumesc pentru punctul de vedere pertinent și vă asigur că tratez cu seriozitate orice inițiativă menită a modela profilul edilitar al orașului. Vă încredințez, de asemenea, că nu voi accepta niciodată mutilarea minunatelor monumente ale Iașului, dimpotrivă, le protejez și le pun în valoare, la fel cum nu voi bloca nicicând proiectele de modernizare a orașului, fără de care nu am putea susține cultura și apăra patrimoniul nostru istoric”, susține primarul Mihai Chirica.

Edilul ieșean spune că va milita pentru impunerea ”unui echilibru între nevoia de dezvoltare a comunității ieșene și obligativitatea de a respecta și duce mai departe moștenirea culturală a Capitalei Moldovei”.

”Sunt în același timp un adept sincer al dezbaterilor organizate între toate părțile implicate și consider că specialiștii trebuie să aibă ultimul cuvânt. Prin urmare, vă promit că voi analiza cu temeinicie toate pozițiile care vor fi exprimate la dezbaterile din zilele următoare referitoare la proiectul «Palas 2», pentru a găsi cele mai bune soluții de punere în practică a acestei investiții de sute de milioane de euro”, adaugă primarul Chirica.

Edilul mai precizează că în prezent investitorul a propus doar câteva idei, care ”abia după dezbaterile programate în perioada următoare vor căpăta forma unui concept, a unei viziuni edilitare”.

”Tocmai pentru ca viziunea rezultată să fie cât mai benefică Iașului, vă invit să participați în număr cât mai mare la aceste dezbateri. Unul dintre rolurile esențiale ale unei elite este tocmai acela de oferi expertiză, de a promova și apăra adevăratele valori ale comunității”, se arată în răspunsul dat de primar semnatarilor scrisorii.

Peste o sută de personalităţi ieşene – profesori universitari, oameni de cultură, dar şi artişti – cer autorităţilor, într-o scrisoare deschisă, să nu aprobe construirea unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii din Iaşi.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)