Deputatul PSD Bogdan Cojocaru: În loc să fie preocupați de bunăstarea românilor, liberalii sunt interesați doar de îngrășarea PNL

Liderul interimar al TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susține că este lipsit de logică să declanșezi anticipate când nu ai o criză politică majoră, el acuzându-i pe liberali că în loc să fie preocupați de bunăstarea românilor sunt interesați doar de “îngrășarea“ PNL.

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru susține că premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis s-au înțeles pe tema organizării alegerilor anticipate, însă “au invocat, în mod ciudat, că nu pot dezvălui strategia ca să nu afle adversarii“.

“Cine sunt acești adversari? Nu cumva românii? Nu există altă explicație logică. Președintele nu vrea doar guvernul său, vrea acum și Parlamentul său, dacă tot are păpușa sa cu sfori la Palatul Victoria. Unde ajungem dacă facem anticipate de fiecare dată când avem o anume fotografie a momentului, care convine unora din punct de vedere electoral? Este lipsit de logică să declanșezi anticipate când n-ai o criză politică majoră“, afirmă liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El îi acuză pe liberali că în loc să fie preocupați de bunăstarea românilor sunt interesați doar de “îngrășarea“ PNL.

“Alocațiile nu le măresc deși s-a votat acest lucru în Parlament, subvențiile din agricultură le reduc cu nouă la sută, creșterea salariilor pentru profesori se amână, iar vârsta de pensionare se tot mărește. De ce doresc liberalii anticipate? Oamenii nu s-au convins deocamdată ce hram poartă noua putere galbenă, dar cu siguranță până la alegerile la termen, românii vor înțelege, din păcate pe cheltuiala lor, ce înseamnă PNL. Peste zece luni, fotografia electorală va fi cu siguranță alta“, mai spune deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)